top of page
Plant schaduw

Permanente make-up

NATUURLIJK JEZELF! Vergeet uitgelopen make-up, ongelijke wenkbrauwen en stress bij het sporten. Permanente make-up is voor iedereen die zijn natuurlijke schoonheid wil benadrukken en er ten allen tijde goed wil uitzien. Geen gedoe meer met wenkbrauwen bijtekenen, geen ongelijke eyeliner meer en geen panda-ogen meer. Gewoon natuurlijk jezelf!

wenkbrauwen make-up

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen geven je gezicht karakter en uitdrukking. Vergeet die lelijke getekende wenkbrauwen en ga voor mooie natuurlijke wenkbrauwen die je zelfvertrouwen een boost geven!


Powderbrows: €290,00
J
aarlijkse touch-up: -50%

wenkbrauwen make-up

Ogen

Iedere eyeliner die met permanente make-up wordt aangebracht begint steeds met de wimperlijn te vullen. Zo krijg je een mooie, natuurlijke oogopslag. Iedere vorm, kleur en dikte is anders want iedere persoon is uniek, ook de vorm en de kleur van de ogen. Eindelijk altijd een mooie oogopslag, zonder uitgelopen make-up.

Eyeliner boven: €180,00
Eyeliner onder: €145,00
Eyeliner boven & onder: €290,00
Jaarlijkse touch-up: -50% 

 

wenkbrauwen make-up

Lippen

Lippen pigmenteren is een geweldige oplossing voor iedereen die van nature wat blekere lippen heeft of waarbij lippenstift niet goed blijft zitten. Met behulp van PMU kunnen de lippen op deze manier een prachtige vorm en uitstraling krijgen!

Lipliner: €300,00
Full lips: €400,00

Jaarlijkse touch-up: -50%

Informatie PMU:

Informatie over de risico's van permanente make-up en voor - en nazorg instructies:

La Belle Bu plaatst geen permanente make-up bij personen onder de 18 jaar.

Tijdens het aanbrengen van permanente make-up worden met kleine naalden pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende vorm of afbeelding. De pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de permanente make-up wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Het aanbrengen van permanente make-up moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen: de naald die door uw huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet me de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor u gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor u worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de permanente make-up worden tissues of wattenschijfjes gebruikt. Uiteraard moeten de tissues en watttenschijfjes schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De behandelaar draagt tijdens het aanbrengen van u permanente make-up handschoenen.

Een pas aangebrachte permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het aanbrengen is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen. U krijgt van ons mondelinge en schriftelijke instructies mee hoe u de permanente make-up moet verzorgen. Bij klachten zoals hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht contact opnemen met uw huisarts. Gedurende de genezingstijd raden wij u aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel-, niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op uw permanente make-up altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Als u lijft aan één van onderstaande gezondheidsklachten raden wij u permanente make-up af: diabetes, hemofilie, chronische huidziekte, contactallergie, 
immuunstoornis, hart-en vaatafwijkingen, bij het gebruik van antistollingsmiddelen, op plaatsen waar u plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan, op plaatsen waar zicht bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op uw lichaam voordoen.

Tijdens het aanbrengen mag u niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien u zwanger bent, wordt het aanbrengen afgeraden. Zorg dat u goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng ons op de hoogte van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën,..)

Voorzorginstructies permanente make-up:
- 30 dagen voor de behandeling worden de volgende behandelingen afgeraden:
* Botox en fillers
* Fruit of milk acids peelings
* Laserbehandelingen op die plaats
* Chemische peeling
* Overmatig blootstelling aan uv-licht

- 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken
- 24 uur voor de behandeling geen koffie, redbull, groene thee drinken
- 24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken
- 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (in over leg met uw arts)
- 24 uur voor de behandeling geen aspirine, naproxen of inbuprofen slikken

- Geen corticosteroïden crème of zal ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie.
Extra voorzorg bij de lippen:
Om uitbraak van het Herpes virus voor en na de behandeling te voorkomen, wordt het volgende aangeraden:
- 5 dagen voor de behandeling Zovirax crème of tabletten als men voorheen last heeft gehad van koortslip
- Start één week voor de behandeling met 1000mg L-Lysine, dit is een essentieel aminozuur in de vorm van een tablet of capsule.
- De dag van de behandeling verhoogt u dit tot 1500-2000mg. Deze hoeveelheid aanhouden tot 1 week na de behandeling. Dan weer 1000mg tot de volgende behandeling.
Wanneer u het hele jaar door gevoelig bent voor het virus kunt u dagelijks 500 of 1000mg innemen. Na de PMU lippen behandeling dient u alsnog een tube met de volgende werkzame stoffen in huis te hebben: aciclovir en peciclovir. Bij de allereerste prikkeling die u voelt opkomen, moet er direct met insmeren worden begonnen. U kunt na de behandeling ook uit voorzorg binnen met smeren. (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing)

Nazorginstructies permanente make-up:

- Dag 1: half uur na de behandeling dien je de eerste reiniging te doen en de protocol te volgen zoals afgesproken. Dit herhaal je 3 tot 5 keer op de eerste dag. Wanneer de behandeling laat in de avond heeft plaats gevonden en je de reiniging niet vaker kan herhalen dien je de behandelde delen goed te beschermen om uitdroging te voorkomen.
- Dag 2 t/m 7: Raak de permanente make-up niet of zo min mogelijk aan met niet gewassen vingers/handen. Hygiëne is van belang! Smeer de crème of Terramycine. LET OP: smeer de crème in een heel dun laagje!
- Dep de wond droog (niet wrijven) met een schone tissue en houd deze zoveel mogelijk droog.
- Als je tijdens de genezing last hebt van een trekkerig gevoel breng je met een wattenstaafje 2/3 maal daags een dun laagje crème/ Terramycine aan.
- 4 uur na de behandeling geen alcohol nuttigen.
- Eerste 7 dagen na de behandeling maak je geen gebruik van reinigingsmiddelen op de gepigmenteerde huid.
- Eerste 7 dagen na de behandeling niet in de sauna of zwembad.
- Eerste 7 dagen na je laatste behandeling vermijd je overmatig Uv-licht (dus ook geen zonnebank).
- Eerste 7 dagen na de behandeling breng je in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing, ook geen mascara.
- 2 dagen niet sporten (niet teveel zweten dit zorgt namelijk dat het pigment niet goed zal zitten).
- Druppel geen wond-desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
- Draag geen pleisters of verband op de permanente make-up.
- Voor het douchen crème/ terramycine aanbrengen op de gepigmenteerde huid.
- Reinig de ogen met een niet te nat watje met lauw water (alleen deppen, niet wrijven).
- Geen oortjes afkrabben
- Geen chemische peeling gedurende 6 maanden na de permanente make-up.
- Geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde huid.
Bij de behandeling van de lippen:
- De lippen dien je vanaf het eerste moment in te smeren met de after care crème of bepanthene zalf.
- Maak geen gebruik van zogeheten "whitening tandpasta".
- Voor het tandepnoetsen de lippen insmeren met after care creme.
- Nuttig geen te pittig eten en zeer heet drinken.
- Drink de eerste uren na de pigmentatie door een rietje

  

FAQ

Wil je alles te weten komen over PMU, dan raden wij een gratis analyse aan. Heb je enkele specifieke vragen, dan kan je de antwoorden misschien hier al vinden:

1

Wat is PMU?

PMU is het inbrengen van pigmenten in de huid. PMU lijkt op tatoeëren, maar een tatoeage gaat dieper dan daar waar PMU ingebracht wordt. PMU wordt ingebracht in de bovenste laag van de lederhuid. Een tatoeage wordt ingebracht in het onderhuids bindweefsel, de laag onder de lederhuid.

2

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling neemt natuurlijk de meeste tijd in beslag. Je krijgt een intake-gesprek, de vorm wordt bepaald en de kleur gekozen. Dan volgt de behandeling. De eerste behandeling duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur. De tweede en eventuele derde behandeling ongeveer 30-60 minuten.

3

Waarmee moet ik rekening houden voordat ik naar de behandeling kom?

Het is raadzaam de dag van tevoren geen alcohol te drinken of aspirine te slikken. Het bloed wordt hierdoor verdund. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt dan moeilijker.

4

Is PMU voor mij geschikt?

In principe is PMU voor iedereen geschikt, voor dames en heren, voor jong en oud. De heren vragen voornamelijk 'onopvallende' stipjes tussen de wimpers. Ze krijgen meer uitdrukking zonder het gevoel make-up op te hebben. Zelfs als je een klein littekentje in je wenkbrauw hebt en dat stukje altijd moet bijtekenen, is PMU al een uitkomst! Ook als je niet makkelijk je wenkbrauwen kunt tekenen, of het niet goed meer kunt zien. Of loopt je lipstick altijd uit in de rimpeltjes boven je lip? PMU biedt uitkomst!

5

Waarom worden al die vragen over mijn gezondheid gesteld?

Er zijn een paar redenen waarom iemand geen PMU mag ondergaan. Indien je 'zwaar' diabetes pënatti bent, is het af te raden om de behandeling te ondergaan. Je huid heelt vaak slecht en je hebt een grotere kans op infecties. Heb je vaak een koortslip, dan is een laplijn af te raden. Heb je keloïdvorming? Dan is PMU niks voor jou.

6

Is de behandeling na 1 keer

Nee. Je wordt gemiddeld 2-3 keer behandeld voor een mooi resultaat. Na de behandeling is de pigmentatie altijd te donker! de kleur zal na 3-4 dagen vervagen!

7

Hoe moet ik mijn huid behandelen na de pigmentatie?

Je dient de huid een week lang en enkele keren per dag te behandelen met een nabehandelingsproduct. Als de afstoot van het pigment begint, na ongeveer 3-4 dagen, probeer er dan niet aan te pulken. Doe je dit wel dan kan je het pigment lostrekken dat zich nog aan het hechten was. Het resultaat zal minder mooi zijn en je kan een infectie veroorzaken. De eerste week na de behandeling mag je niet in de zon of onder de zonnebank, niet in de saune en niet gaan zwemmen. Door de vochtigheid en de warmte kan de huid moeilijk genezen en de kleur kan beïnvloed worden.

8

Waarom moet ik terugkomen voor een nabehandeling?

Ongeveer 4 dagen na de behandeling, zie je dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. De opperhuid vernieuwt zich, en schilfert na 3 à 4 dagen gedeeltelijk af. Hierbij verlies je het pigment dat in deze laag opgenomen was. De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die je wenst. Ook kan er eventueel nog een correctie/ aanvulling op de vorm worden aangebracht. De puntjes worden op de "i" gezet!

9

Hoe lang houdt PMU?

Dat hangt af van meerdere factoren: Blonde wenkbrauwen die mooi en luchtig ingebracht zijn, zullen vlugger vervagen dan een zwarte eyeliner. Als je veel in de zon komt of intensieve peelings ondergaat, kan het pigment ook eerder oplichten.

10

Wanneer moet ik komen voor een touch-up?

Er kan een touch-up gedaan worden zodra je ziet dat de PMU dusdanig vervaagt dat je weer elke dag gaat bijtekenen. Dit is meestal na 1 à 2 jaar. Je betaalt dan een stuk minder, omdat je nu maar 1 behandeling nodig hebt. Wacht je tot alles zo goed als verdwenen is, dan moet er terug helemaal opnieuw begonnen worden. Meestal betaal je dan weer het bedrag als de eerste keer.

11

Kan ik alles doen met PMU? (zwemmen, zonnen,...)

PMU is juist een oplossing als je veel sport of op vakantie bent! Of je nu transpireert, een duik in het zwembad neemt of onder de douche vandaan komt: je ziet er altijd goed uit!

12

Kan ik de volgende dag gewoon weer werken?

Hoe de huid op de behandeling reageert, verschilt van persoon tot persoon en van de behandeling die je ondergaan hebt. Wenkbrauwen: De huid ziet er meestal gewoon uit na de behandeling, hooguit iets roder. De wenkbrauwen zijn wel donkerder dan je wenst! Eyeliner:Het kan zijn dat de huid rond de ogen vocht vasthoudt en dik wordt. Je kan de huid koelen om de zwelling zo snel mogelijk te laten slinken. Dit kan je doen door een koolpad op de ogen te leggen. Meestal zijn de ogen iets roder na een behandeling en valt de zwelling gelukkig mee. Lippen:De lippen kunnen iets gezwollen zijn en na 3-4 dagen, als de afstoot begint, kunnen ze er een beetje 'rommelig' uitzien. De nabehandelingsgel moet zoveel mogelijk aangebracht worden, wat eigenlijk nog een mooi effect heeft; het is net of je lipgloss hebt gebruikt!

13

Kan ik een ontsteking krijgen na PMU behandeling?

Er van uitgaande dat je het nabehandelingsadvies in acht neemt, krijg je over het algemeen geen ontstekingen na de behandeling. In sommige gevallen echter kan de huid dik en gevoelig zijn. Dit moet na een paar dagen verdwenen zijn. Weet je van jezelf dat je heel gevoelige ogen hebt, dan kan je je ogen een week voor de behandeling met arnica druppeltjes doorbehandelen

14

Wordt er ieder keer een nieuwe naald gebruikt?

Ja, natuurlijk! Trouwens, bij een PMU behandeling worden heel veel wegwerpmaterialen gebruikt. Alles wat geïnfecteerd zou kunnen worden (naald, pigment, gaasjes, handschoenen,...) wordt na de behandeling weggegooid! Ander materiaal, zoals de pen, de werktafel,.. worden op een speciale manier gereinigd en gedesinfecteerd.

15

Waarom draag je handschoenen?

Voor jouw én mijn veiligheid! Tegenwoordig draagt iedereen die een beroep uitoefent waar eventueel bloed zou kunnen vrijkomen handschoenen. Veiligheid gaat voor alles dus de handschoenen beschermen ons beiden!

16

Doet een PMU behandeling pijn?

Met de mogelijkheden tegenwoordig om te verdoven, valt dat heel erg mee en klanten ervaren het eerder als 'soms onaangenaam' en niet als 'pijnlijk'.

17

Mag ik een pijnstiller nemen voor de behandeling?

Als je dat wil, mag het. Gebruik geen aspirine, dit verdunt het bloed! Wat wel mag is paracetamol.

Ons instituut:

Heidestraat 4 C 
3545 Zelem
België
BTW nr: BE0738.565.423

Openingsuren:
Wij werken enkel op afspraak van maandag tot vrijdag. 

 

Telefoon:

0493 33 66 33 

Email

Volg ons op social media:

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page