top of page

Promopakketen:

Enkel geldig bij La Belle Bu in Zelem, niet op de pakketen op verplaatsing.

Laser Ontharing

Promopakket 1:

- Volledige benen
- Bikini naar keuze
- Oksels

 

€175,00 per sessie.
 

Promopakket 2:

- Volledige benen
- Bikini naar keuze
- Oksels
- Armen
- Gelaat

 

€225,00 per sessie.
 

Laser Ontharing
Plant schaduw

Permanente laserontharing:
(Intieme zone's worden enkel bij vrouwelijke cliënten behandeld.) 

 

Prijzen zijn steeds per sessie.

Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing

Oksels
€50,00

Onder of bovenarmen
€65,00

Gehele armen
€115,00

Handen of voeten
€35,00

Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing

Onder of bovenbenen
€85,00

Volledige benen
€125,00

Bikini 2 (Zijkant + bovenkant)
€55,00

Bikini 1 (zijkant)
€45,00

Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing

Volledig bikini
€75,00

Bilnaad
€35,00

Billen
€50,00

Navellijn
€35,00

Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing

Buik
€85,00

Kaaklijn
€50,00

Bovenlip
€25,00

Kin/hals
€40,00

Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing
Laser Ontharing

Volledig gelaat
€55,00

Onder of bovenrug
€60,00

Volledige rug
€115,00

Volledige rug met schouders
€135,00

Laser Ontharing

Borstkas
€85,00

Permanente Laserontharing

Werking laserontharing:

In de medische en cosmetische wereld worden lasers veel gebruikt. In het geval van laserontharing richten lasers zich op het pigment van het haar.

Hoe dit precies in z'n werk gaat, lichten we hieronder even toe.

Het laserlicht heeft een golflengte van 755nm, 810nm, 940nm en 1064nm. Het pigment in de haarwortel neemt de energie op van deze golflengtes, terwijl het omliggende weefsel juist weinig energie opneemt. De energie die vrijkomt, zet zich om in warmte. Zo wordt het haarzakje verhit en in de meeste gevallen permanent vernietigd. 
Ciao Ciao hardnekkige haren!


Belangrijk om te weten:
Het haar kent drie groeifasen: de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Enkel het haar dat zich in de anagene fase of groeifase bevindt, kan succesvol vernietigd worden, omdat het dan voldoende pigment of melanine bevat. Tijdens de laserbehandeling kan het sterke laserlicht alleen deze haarzakjes bereiken en vernietigen. Die haren kunnen niet meer terug groeien. De andere, niet actieve haren hebben te weinig pigment en die haarzakjes kunnen wij op dat moment niet bereiken. Zij blijven intact. Bij elke behandeling herhaalt zich dit proces van selectieve vernietiging, waarna uiteindelijk de gehele behandelde zone onthaard is.
 

milesman_alquileryventa-e1656994173321.jpg

Onze Quatro Diodelaser

Om jou een veilige en doeltreffende behandeling te kunnen aanbieden, is de keuze van een toestel heel belangrijk. Wij werken met de nieuwste diodelaser, een uiterst innovatief toestel van Europese herkomst.

De belangrijkste troeven van onze laser vind je hieronder op een rijtje. Zo kom je te weten waarin deze laser zich onderscheidt van andere lasers.

- Het is een medisch gecertificeerde ontharingslaser voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik:CE0120, DIN EN ISO 9001:2000 en DIN EN ISO 13485:2003. Hierdoor kunnen wij jou een behandeling van de beste kwaliteit garanderen.

- Het laserlicht heeft een golflengte van 755nm, 810nm, 940nm en 1064nm en geeft de beste resultaten bij 90% van alle huidtypes (I-VI).

- De haarwortelcellen worden opgewarmd en selectief vernietigd zonder dat de bloedvaten en lymfe in het weefsel geraakt worden. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid, die tijdens dit ontharingsproces onaangetast blijft.

- Onze diodelaser omvat een uniek koelsysteem dat de huid koelt tot -9°C. Hierdoor worden de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes optimaal beschermd tegen de hitte van de laserpuls en ervaar je een comfortabele laserbehandeling. Deze technologie is ideaal om gevoelige zones zoals bikinilijn of bovenlip te behandelen. Het toestel is bovendien heel snel (tot 8 impulsen per seconde) wat het mogelijk maakt om grotere zones secuur en in een korte tijd te behandelen.

Wij bij La Belle Bu vertrouwen dan ook 100% op onze nieuwste laser.  En na het lezen van deze info jij natuurlijk ook.

Voorbereiding afspraak:
Preparation is the key. Voor een optimaal resultaat is het dan ook belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de behandeling. Dat wil zeggen: niet meer waxen, plukken of epileren vanaf 3 weken voor de eerste behandeling.

Scheer je haren een paar dagen op voorhand voor je naar je eerste afspraak komt. Enkele millimeters is voldoende als lengte. Zo kunnen we je haartype nauwkeurig beoordelen en de laser optimaal instellen. Indien je kiest voor de full bikini, mag je deze zone de dag voor je afspraak scheren.

Bij vervolg afspraken scheer je je haren een dag op voorhand zodat de huid gekalmeerd is voor de lasersessie.

Deze don'ts zijn handig als je alles smooth wil laten verlopen:
- Geen blootstelling aan intens UV-licht (zon en/of zonnebank) vanaf twee weken voor en twee weken na de behandeling. Indien het echt niet anders kan, bescherm je de huid met een sunblock.
- Geen self-tanning crèmes tot 1 week voor de behandeling wegens de chemische stof.
- Geen deodorant, lotion of crèmes aanbrengen op de te behandelen zone.


Laserontharing op maat!

Tijdens je eerste afspraak stellen we een klantenfiche op waarin we alle persoonlijke en medische gegevens bijhouden. We maken ook regelmatig foto's van de behandelzone zodat we de tussentijdse resultaten kunnen evalueren. Zo kunnen wij steeds ons lastertoestel optimaal instellen en beter inschatten na hoeveel sessies jij haarvrij zal zijn. Professioneel, maar toch persoonlijk: daar staan wij op!


Verloop van de behandeling:
Wij controleren de behandelzone nauwkeurig en indien nodig, scheren wij bij met een wegwerpscheerpesje. Dan brengen wij een cooling gel aan op de behandelzone. Uit voorzorg draag jij en de laserspecialiste een speciale laserbril. Ja,La Belle Bu ziet het leven door een roze veiligheidsbril, en hopelijk jij ook! Wij stellen de laser nauwkeurig in volgens huidtype, haarkleur en haardikte. En dan doet de laser zijn ding. Beloofd, het doet echt geen pijn.

De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de grootte van de lichaamszone en de hoeveelheid haren. Om je een voorbeeld te geven: de behandeling van een bovenlip neemt tot 2 minuten in beslag, de volledige benen een 25-tal. Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel. Na de behandeling brengen we nog een verkoelende en verzachtende crème aan. Je kan je normale bezigheid weer meteen hervatten.

Respecter de juiste timing voor de vervolgbehandelingen (de tijd tussen de behandelingen bedraagt 6 weken). Zo maximaliseer je de kans om nieuwe haartjes in de groeifase te hebben op het ogenblik van je volgende behandelingen.


Nazorg:
'Aftercare down there'
Bij een laserontharing worden de haarfollikels en -wortels vernietigd. Maar aangezien je haar ook rechtstreeks Verboven is met je huid, kan een behandeling lichte klachten zoals irritatie, jeuk of een ongemakkelijk gevoel in de behandelde gebieden veroorzaken. Om kwaaltjes te verkomen en te verlichten gebruiken wij de Intimate Oil Spray van Shinn. Hiermee verzachten we de huid na elke laserbeurt. Deze formule voedt, herstelt en beschermt de intieme huid op een veilige manier. De intimate Oil Spray is uniek, natuurlijk en vegan.
We raden dit product ook aan voor thuisgebruik na het scheren. Je kan deze spray aankopen bij ons.


Contra-indicaties:
Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende contra-indicaties. Twijfel je of een bepaalde zone geschikt is voor laserontharing? Vraag het ons dan tijdens een gratis analyse of stuur ons een mailtje.

- Gebruinde huid of natuurlijke donkere huidskleur: Ben je met de behandelzone recent in de zon geweest en is de huid bruiner dan normaal? In de meeste gevallen kunnen we gewoon behandelen, maar zullen we de laserintensiteit moeten verlagen. Hoe groter het contrast tussen huid en haar, hoe beter het resultaat.

Heb je van nature een donkere huidskleur, dan geldt weer de regel dat de haren donkerder dan de huid moeten zijn. Is dit niet het geval, dan kunnen wij 
helaas niet behandelen.

- Verbrande huid: We kunnen niet behandelen op een (recent) verbrande huid. Bescherm ten allen tijde je huid met een sunblock.

- Medicatie: Sommige medicijnen maken de huid overgevoelig voor zonlicht, en dus ook laserlicht: tegen acné (Ro-accutane, iso-tretoine/ vit. A ed.), medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (anti-depressiva) en een kuur antibiotica. 
Zorg ervoor dat je geen fotosensibiliserende medicatie neemt op het moment dat de behandeling plaatsvindt. Indien je al jaren medicatie neemt en nooit enige overgevoeligheid voor licht hebt gemerkt (zonne-allergie), kunnen we eerst een testsessie uitvoeren om te zien hoe je huid reageert. Indien je geneesmiddelen gebruikt, lees altijd eerst de bijsluiter voor eventuele bijwerkingen en contra-indicaties. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst je arts.

- Huidaandoeningen: We kunnen niet behandelen op volgende huidaandoeningen: Herpes-infectie zoals koortslip of gordelroos op de romp. Acute psoriasis, eczeem en acné. Een verheven moedervlek.

- Zwangerschap, borstvoeding: Hoewel laserontharing veilig is voor het baby'tje, is het de huid van de moeder die onvoorspelbaar kan reageren op de behandeling. Ook de hormoonhuishouding is anders waardoor we te veel of te weinig zouden kunnen behandelen. Om die redenen is een laserbehandeling bij zwangere vrouwen of tijdens de borstvoeding niet aangewezen.

- Litteken: We kunnen enkel over mooi genezen littekens behandelen. Heb je een keloïd litteken (donker wildvlees), dan moeten wij deze vermijden tijdens de behandeling.

- Tatoeage: Wij kunnen niet op tatoeages behandelen, want de laserstralen zouden de tatoeage kunnen vervagen of beschadigen.

- Metalen: We houden afstand van metalen in of net onder de huid, piercings zullen er dus even uit moeten.

- Ziekte: Lijd je aan een bepaalde ziekte, gelieve dan eerst toestemming aan je arts te vragen.

- Jonger dan 18: Bij meisjes mag het vanaf 16 jaar, als ze minstens 1 jaar ongesteld zijn. Bij jongens pas vanaf 18 jaar. En het mag wel enkel mits toestemming van de ouders bij minderjarigen.

- Kwaliteitszorg en 
hygiëne: Bij La Belle Bu vinden we kwaliteit en hygiëne een must: - Na elk gebruik wordt de laserkop steriel schoongemaakt. - Wij werken met steriele handschoenen tijdens de behandeling. - De wegwerpmesjes worden na ieder gebruik weggegooid. - Zorg zelf voor een goede hygiëne op de behandelzone. 
  

 

FAQ
Wil je alles te weten komen over laserontharing, dan raden wij een gratis analyse aan. Heb je enkele specifieke vragen, dan kan je de antwoorden misschien hier al vinden.

1

Ben ik geschikt voor laserontharing?

In principe kunnen we iedereen behandelen: man of vrouw, lichte of donkere huidskleur, lichte of donkere haren.. Lichte huidtypes met donkere haren zien echter het snelst resultaat. Omwille van het ontbreken van pigment kunnen witte, grijze en donsharen niet behandeld worden. Check zeker de contra-indicaties vooraleer je een afspraak maakt.

2

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hier kunnen we geen klaar antwoord op geven. Het aantal sessies is namelijk persoonsgebonden en dus afhankelijk van de zone, haar- en huidtype, hormonen, medicatie.. Je hebt wel al een zichtbaar resultaat na de eerste behandeling. Let wel, de haartjes valles meestal uit na 10- 14 dagen. Na enkele sessies merk je dat de haartjes trager en fijner teruggroeien. Hierdoor verdwijnen ingegroeide haren vrijwel snel. De haartjes worden ook lichter van kleur, je moet minder scheren en je huid voelt zachter. Met als eindresultaat:een satijnzachte huid!

3

Hoe frequent kom ik langs?

Het is zeer belangrijk om de termijn tussen de behandelingen te respecteren. We starten om de 6 weken, dit omwille van de haarcyclus waarin onze haren groeien. Op termijn nemen we een rustpauze van 12 weken, wanneer de haargroei effectief al veel trager loopt.

4

Ben ik voorgoed haarvrij?

No hair, do care! Het is alleen niet onbelangrijk om een realistische verwachting van het resultaat te hebben. Het aantal sessies en resultaat van de behandeling verschillen van persoon tot persoon:
- Enkel het haar dat voldoende pigment heeft, wordt behandeld. Hoe donkerder en zwaarder/stugger het haar, hoe gemakkelijker het zal zijn om het te vernietigen. Maar hoe lichter en fijner het haar, hoe moeilijker.
- Ook speelt de huidskleur een rol. Heb je een lichte huid? Dan kan je behandeld worden met een hoge intensiteit. Heb je een donkere huid? Dan zal de intensiteit moeten worden verlaagd om pigmentatie en brandwondjes te voorkomen. Een laser herkent namelijk niet het verschil tussen pigment in de huid en pigment in het haar.
- Hormonale veranderingen en medicatie kunnen ook een invloed hebben op de haargroei. Het is mogelijk dat niet actieve haarfollikels actief worden of dat donshaartjes dikke haren worden. Met jaarlijkse onderhoudsbeurten kunnen deze haartjes stelselmatig verwijderd worden.
La Belle Bu streeft naar een resultaat waarbij na een volledige kuur 80% tot 90% van de haren definitief verwijderd zijn. Nooit vrij je de haargroei

5

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hier kunnen we geen klaar antwoord op geven. Het aantal sessies is namelijk persoonsgebonden en dus afhankelijk van de zone, haar- en huidtype, hormonen, medicatie.. Je hebt wel al een zichtbaar resultaat na de eerste behandeling. Let wel, de haartjes valles meestal uit na 10- 14 dagen. Na enkele sessies merk je dat de haartjes trager en fijner teruggroeien. Hierdoor verdwijnen ingegroeide haren vrijwel snel. De haartjes worden ook lichter van kleur, je moet minder scheren en je huid voelt zachter. Met als eindresultaat:een satijnzachte huid!

6

Hoe frequent kom ik langs?

Het is zeer belangrijk om de termijn tussen de behandelingen te respecteren. We starten om de 6 weken, dit omwille van de haarcyclus waarin onze haren groeien. Op termijn nemen we een rustpauze van 12 weken, wanneer de haargroei effectief al veel trager loopt.

Ons instituut:

Heidestraat 4 C 
3545 Zelem
België
BTW nr: BE0738.565.423

Openingsuren:
Wij werken enkel op afspraak van maandag tot vrijdag. 

 

Telefoon:

0493 33 66 33 

Email

Volg ons op social media:

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page